Leczenie Jak zrobić wołowinę po burgundzku (Dukan) przyczyny. Co znaczy etapy diety dukana.

Czy pomocne?

100% pozytywne
2 głosy

Jak zrobić wołowinę po burgundzku (Dukan)?

Definicja z ang. How to make beef bourguignon (Dukan), z niem. Wie machen Boeuf Bourguignon (Dukan).

Co to znaczy: Wołowina po burgundzku jest daniem francuskim, które możesz jeść w czasie II etapy diety dukana (proteiny + warzywa).
750 g wołowiny2 duże marchewki5 dużych pieczarek1 spora cebula1 łyżka skrobi kukurydzianej1 spory kieliszek czerwonego winaPół litra odtłuszczonego bulionuPrzyprawy: tymianek, liść laurowy, pietruszka, pieprz, odrobina soli
krok 1


Smażenie wołowiny z cebulą

Pokrój cebulę i smaż na dużej patelni z 2 łyżkami wody.
Dodaj pokrojoną w kostkę wołowinę i wymieszaj.
krok 2


Gotowanie wołowiny po burgundzku

Pokrój marchewkę i pieczarki. Dodaj je do smażącego się mięsa wraz z tymiankiem, liściem laurowym, pietruszką, pieprzem, solą i dobrze wymieszaj.
krok 3


Wołowina po burgundzku

Dodaj skrobi kukurydzianej, wymieszaj i wlej czerwone wino a następnie wlej do gulaszu odtłuszczony bulion. Zamieszaj, przykryj i duś poprzez dobre 2-3 godziny na wolnym ogniu.
Skomentuj, zadaj pytanie lekarzowi:
Opinie, pytania i komentarze 0
  • Zostań pierwszą osobą, która skomentuje ten wpis.