Leczenie Jak zrobić syrop z cebuli przyczyny. Co znaczy przeziębienia, kaszel, powiększenie.

Czy pomocne?


Jak zrobić syrop z cebuli?

Definicja z ang. How to Make a syrup with onions, z niem. Wie man einen Sirup mit Zwiebeln machen.

Co to znaczy: Syrop z cebuli jest znany od kilkuset lat jako wspaniały, domowy sposób na przeziębienia, kaszel, powiększenie odporności czy łagodne obniżenie podwyższonego ciśnienie krwi. Spożywanie syropu z cebuli jest szczególnie wskazane jesienią i zimą, kiedy jesteśmy bardziej podatni na przeziębienia. Poniżej przedstawiam doskonały przepis na syrop z cebuli.
1 spora (albo dwie małe) cebule450g brązowego cukru ((albo miodusłoik
krok 1


Pokrojona cebula

Obierz i pokrój cebulę w talarki.
krok 2


cebula w słoiku

Nasyp na spód słoika troszkę cukru/ miodu a na wierzch połóż pokrojoną cebulę do wysokości 3-5 cm.
krok 3


robienie syropu z cebuli

Teraz nasyp na cebulę cukier/miód. Wykładaj tak w słoiku następne warstwy za każdym razem mocno je ubijając. Na ostatnią warstwę cebuli nasyp grubą warstwę cukru (miodu).
krok 4


gotowy syrop z cebuli

Pozostaw na całą noc. Na kolejny dzień odcedź syrop od nierozpuszczonego cukru i cebuli a następnie przelej do butelki. Syrop przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu poprzez co najwyżej 2 tygodnie.




Wskazówki i ostrzeżenia
Do zrobienie syropu możesz użyć każdego gatunku cebuli. Czerwona cebula jest nieco łagodniejsza i działa bardziej kojąco dlatego syrop z niej sugerowany jest w szczególności dla dzieci.W ten sposób możesz zrobić syrop z czosnku (2 całe główki czosnku na 500g miodu) - szczególnie dobre na infekcje klatki piersiowej.Syrop z imbiru rozgrzewa organizm, ułatwia odkrztuszanie flegmy, pomaga na katar, wspomaga mechanizm odpornościowy.
Skomentuj, zadaj pytanie lekarzowi:
Opinie, pytania i komentarze 0
  • Zostań pierwszą osobą, która skomentuje ten wpis.