Jak zrobić czekoladowy suflet lodowy (Dukan)?
Definicja z ang. How to make chocolate souffle ice (Dukan), z niem. Wie Schokolade souffle Eis (Dukan) zu machen.
Jak leczy DIETETYK w przypadku JAK ZROBIĆ CZEKOLADOWY SUFLET LODOWY (DUKAN):
Suflet lodowy będzie idealnym deserem dla wszystkich Dukanowców. Smaczny, pożywny i przede wszystkim - słodki! Ten deser na pewno zaspokoi twoje kubki smakowe a co najważniejsze - można go jeść w fazie 1 uderzeniowej. Poniżej znajdziesz przepis na czekoladowy suflet lodowy dla 6 osób.
250 g serka ziarnistego Piątnica 3% tł (lekki),3 białka,35 g odtłuszczonego kakao w proszku (tolerowane),1 łyżeczka aromatu orzechów laskowych,1 łyżka aromatu pomarańczowego,2 łyżki słodziku w płynie,2 opakowania żelatyny,szczypta soli.
krok 1
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie a następnie ją odcisnąć.
krok 2
Serek ziarnisty zmiksuj na gładką i pulchną masę. Jeżeli jest zbyt gęsty dodaj łyżeczkę odtłuszczonego jogurtu naturalnego. Serek włóż do rondelka i podgrzewaj na małym ogniu razem ze słodzikiem, kakao, żelatyną i aromatami - orzechowym i pomarańczowym. Mieszaj, aż żelatyna się kompletnie rozpuści a następnie ściągnij z ognia i przestudź.
krok 3
Jajka ubij na sztywno z odrobiną soli i wymieszaj z serową mieszanką.
krok 4
Całość przełóż do salaterek i włóż na ok. 30 min do lodówki a następnie na przynajmniej godzinę do zamrażalnika. Smacznego!
250 g serka ziarnistego Piątnica 3% tł (lekki),3 białka,35 g odtłuszczonego kakao w proszku (tolerowane),1 łyżeczka aromatu orzechów laskowych,1 łyżka aromatu pomarańczowego,2 łyżki słodziku w płynie,2 opakowania żelatyny,szczypta soli.
krok 1
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie a następnie ją odcisnąć.
krok 2
Serek ziarnisty zmiksuj na gładką i pulchną masę. Jeżeli jest zbyt gęsty dodaj łyżeczkę odtłuszczonego jogurtu naturalnego. Serek włóż do rondelka i podgrzewaj na małym ogniu razem ze słodzikiem, kakao, żelatyną i aromatami - orzechowym i pomarańczowym. Mieszaj, aż żelatyna się kompletnie rozpuści a następnie ściągnij z ognia i przestudź.
krok 3
Jajka ubij na sztywno z odrobiną soli i wymieszaj z serową mieszanką.
krok 4
Całość przełóż do salaterek i włóż na ok. 30 min do lodówki a następnie na przynajmniej godzinę do zamrażalnika. Smacznego!
Lekarz Dietetyk: JAK ZROBIĆ CZEKOLADOWY SUFLET LODOWY (DUKAN); WIE SCHOKOLADE SOUFFLE EIS (DUKAN) ZU MACHEN; HOW TO MAKE CHOCOLATE SOUFFLE ICE (DUKAN);
Opinie, pytania i komentarze 0
- Zostań pierwszą osobą, która skomentuje ten wpis.