Leczenie Jak zrobić tatar Dukana przyczyny. Jak leczyć fazie 1 i w dniach proteinowych II etapy.

Czy pomocne?

100% pozytywne
2 głosy

Jak zrobić tatar Dukana?

Definicja z ang. How to make steak tartare Dukan, z niem. Wie man Steak Tartar Dukan machen.

Jak leczy DIETETYK w przypadku JAK ZROBIĆ TATAR DUKANA: Tatar jest pyszną potrawą i niezwykle pożywną. Tatara możemy zjeść na obiad w fazie 1 i w dniach proteinowych II etapy diety Dukana. Pomimo, że tatar ten zawiera nieco warzyw, są to one traktowane jako przyprawy czyli dozwolone we wszystkich fazach. Poniższy przepis jest na 4 porcje.
300 g mięsa na tatara3 żółtka1 łyżka przyprawy maggiostra papryka mielona3 korniszony1 cebulakilka marynowanych grzybków3 łyżeczki musztardy Dijonsól i pieprz do smaku
krok 1
Jeżeli kupiliśmy mięso mielone, wówczas należy je rozdrobnić widelcem. Jeżeli to jest kawałek mięsa w całości (najlepsza będzie ligawa wołowa albo polędwica), wówczas należy mięso zeskrobać nożem. to jest bardzo pracochłonne zadanie, lecz tylko w taki sposób oddzielimy mięso od włókien i żyłek. Dzięki skrobaniu pozostanie nam "czyste" mięsko.
krok 2
Do mięsa należy dodać maggi, doprawić solą, pieprzem i papryką i włożyć do lodówki na przynajmniej pół godziny.
krok 3


Tatar wołowy

Mięso podajemy wraz z żółtkiem, drobno posiekaną cebulką, korniszonami i grzybkami. Wszystko dokładnie mieszamy na talerzu, by mięso przeszło sokami z warzyw i się nieco przeżarło. Doprawiamy do smaku.

Lekarz Dietetyk: JAK ZROBIĆ TATAR DUKANA; WIE MAN STEAK TARTAR DUKAN MACHEN; HOW TO MAKE STEAK TARTARE DUKAN;

Skomentuj, zadaj pytanie lekarzowi:
Opinie, pytania i komentarze 0
  • Zostań pierwszą osobą, która skomentuje ten wpis.