Jak zrobić wołowinę po burgundzku (Dukan)?
Definicja z ang. How to make beef bourguignon (Dukan), z niem. Wie machen Boeuf Bourguignon (Dukan).
Jak leczy DIETETYK w przypadku JAK ZROBIĆ WOŁOWINĘ PO BURGUNDZKU (DUKAN):
Wołowina po burgundzku jest daniem francuskim, które możesz jeść w czasie II etapy diety dukana (proteiny + warzywa).
750 g wołowiny2 duże marchewki5 dużych pieczarek1 spora cebula1 łyżka skrobi kukurydzianej1 spory kieliszek czerwonego winaPół litra odtłuszczonego bulionuPrzyprawy: tymianek, liść laurowy, pietruszka, pieprz, odrobina soli
krok 1
Smażenie wołowiny z cebulą
Pokrój cebulę i smaż na dużej patelni z 2 łyżkami wody.
Dodaj pokrojoną w kostkę wołowinę i wymieszaj.
krok 2
Gotowanie wołowiny po burgundzku
Pokrój marchewkę i pieczarki. Dodaj je do smażącego się mięsa wraz z tymiankiem, liściem laurowym, pietruszką, pieprzem, solą i dobrze wymieszaj.
krok 3
Wołowina po burgundzku
Dodaj skrobi kukurydzianej, wymieszaj i wlej czerwone wino a następnie wlej do gulaszu odtłuszczony bulion. Zamieszaj, przykryj i duś poprzez dobre 2-3 godziny na wolnym ogniu.
750 g wołowiny2 duże marchewki5 dużych pieczarek1 spora cebula1 łyżka skrobi kukurydzianej1 spory kieliszek czerwonego winaPół litra odtłuszczonego bulionuPrzyprawy: tymianek, liść laurowy, pietruszka, pieprz, odrobina soli
krok 1
Smażenie wołowiny z cebulą
Pokrój cebulę i smaż na dużej patelni z 2 łyżkami wody.
Dodaj pokrojoną w kostkę wołowinę i wymieszaj.
krok 2
Gotowanie wołowiny po burgundzku
Pokrój marchewkę i pieczarki. Dodaj je do smażącego się mięsa wraz z tymiankiem, liściem laurowym, pietruszką, pieprzem, solą i dobrze wymieszaj.
krok 3
Wołowina po burgundzku
Dodaj skrobi kukurydzianej, wymieszaj i wlej czerwone wino a następnie wlej do gulaszu odtłuszczony bulion. Zamieszaj, przykryj i duś poprzez dobre 2-3 godziny na wolnym ogniu.
Lekarz Dietetyk: JAK ZROBIĆ WOŁOWINĘ PO BURGUNDZKU (DUKAN); WIE MACHEN BOEUF BOURGUIGNON (DUKAN); HOW TO MAKE BEEF BOURGUIGNON (DUKAN);
Opinie, pytania i komentarze 0
- Zostań pierwszą osobą, która skomentuje ten wpis.