Leczenie Jak zrobić syrop z czosnku przyczyny. Jak leczyć Ma on rewelacyjny wpływ na nasze zdrowie.

Czy pomocne?

40% pozytywne
5 głosów

Jak zrobić syrop z czosnku?

Definicja z ang. How to Make a syrup of garlic, z niem. Wie man einen Sirup von Knoblauch zu machen.

Jak leczy INTERNISTA w przypadku JAK ZROBIĆ SYROP Z CZOSNKU: Sporo ludzi je czosnek często z racji na jego wspaniałe właściwości lecznicze. Ma on rewelacyjny wpływ na nasze zdrowie. Pomaga zredukować liczba złego cholesterolu, pasożyty, infekcje górnych dróg oddechowych, przeziębienia, ma wpływ na chronienie nas przed rakiem i sporo innych właściwości. Jednak nie wszystkim odpowiada jedzenie surowego czosnku. Dlatego także dla tych właśnie osób podaję poniżej kilka przepisów na syropy czosnkowe. Warto także pamiętać o dodawaniu czosnku do różnych potraw.
krok 1
Przepis pierwszy.
2 szklanki wody,
¾ szklanki miodu,
50g ząbków czosnku,
1 łyżka octu.
Obierz ząbki czosnku i sprasuj je. Włóż do wyparzonego słoika. Zalej gorącą wodą. Trzymaj poprzez noc w lodówce. Kolejnego dnia odsącz. Dodaj do wody ocet i miód. Wymieszaj dokładnie. Włóż do lodówki. Bierz po 1 łyżce trzy razy na dzień.
krok 2
Przepis drugi.
3 główki czosnku,
2 szklanki wody,
1 szklanka octu jabłkowego,
¼ szklanki miodu.
Czosnek i wodę wymieszaj i podgrzewaj do momentu, aż woda w połowie wyparuje, a czosnek będzie miękki. Wyjmij czosnek i włóż go do wyparzonego słoika. Do wody z czosnku dodaj miód i ocet jabłkowy. Gotuj, aż wszystko uzyska konsystencję syropu. Zalej tym czosnek. Zakręć słoik i włóż na noc do lodówki. Przechowuj w lodówce. Bierz po 1 łyżeczce na dzień.
krok 3
Przepis trzeci.
4 główki czosnku,
950ml octu jabłkowego.
Obierz czosnek i sprasuj go. Włóż do wyparzonego słoika. Zalej octem jabłkowym. Zakręć. Włóż do lodówki. Potrząsaj raz na dzień słoikiem. Przyjmuj 1 łyżeczkę do 3 razy na dzień. Posłodź sobie jeżeli chcesz.
krok 4
Przepis czwarty.
225g czosnku (obranego i sprasowanego),
oliwa z oliwek.
Włóż czosnek do wyparzonego słoika. Zalej oliwą. Zakręć i włóż do lodówki. Przyjmuj 1 łyżkę na dzień.
krok 5
Przepis piąty.
0,5kg czosnku (sprasowanego),
ocet jabłkowy,
woda destylowana,
szklanka gliceryny,
szklanka miodu.
Włóż czosnek do wyparzonego 2l słoika. Zmieszaj wodę z octem w proporcjach 1:1. Wypełnij słoik w ¾ jego objętości. Zakręć. Przechowuj w lodówce poprzez 4 dni. Potrząsaj słoikiem 3 razy na dzień. Po 4 dniach dodaj glicerynę i dokładnie zamieszaj. Odstaw na następny dzień. Ponownie potrząś słoikiem 3 razy w tym czasie. Kolejnego dnia przesącz wszystko poprzez gęste sitko. Ponownie wlej miksturę do słoika. Dodaj miód. Dobrze zamieszaj. Przechowuj w lodówce.




Wskazówki i ostrzeżenia
Miej pod ręką świeżą pietruszkę, która zneutralizuje zapach czosnku. Przeżuwaj ją często.

Lekarz Internista: JAK ZROBIĆ SYROP Z CZOSNKU; WIE MAN EINEN SIRUP VON KNOBLAUCH ZU MACHEN; HOW TO MAKE A SYRUP OF GARLIC;

Skomentuj, zadaj pytanie lekarzowi:
Opinie, pytania i komentarze 0
  • Zostań pierwszą osobą, która skomentuje ten wpis.