Objawy TŁUSZCZE A CHOROBY SERCA przyczny. Czym jest naszym zdrowiu decyduje nie tylko liczba, lecz.

Czy pomocne?

Tłuszcze a choroby serca leczenie

Definicja TŁUSZCZE A CHOROBY SERCA: Słodka pomoc - Miód w chorobach serca Okazuje się, iż o naszym zdrowiu decyduje nie tylko liczba, lecz i rodzaj tłuszczu, jaki spożywamy, a mała liczba tłuszczu w naszym jedzeniu nie musi oznaczać korzyści dla zdrowia.jeśli w naszym pożywieniu znajduje się zbyt niewiele tłuszczów wielonienasyconych, powstaje powiększone ryzyko wystąpienia chorób serca. We krwi osób, które są na diecie i często spożywają miękkie margaryny zawierające tłuszcze wielonienasycone, poziom "złego" cholesterolu LDL (powodującego miażdżycę) jest niższy niż u tych, którzy stosują dietę niskotłuszczową, używając masła.Naukowcy ostrzegają, iż brak w jadłospisie olejów roślinnych i nowoczesnych miękkich margaryn eliminuje istotne źródło tłuszczów wielonienasyconych i powiększa ryzyko dolegliwości niedokrwiennej serca.Kwas linolowy i alfa-linolenowy to konieczne kwasy tłuszczowe, które są potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Kwas alfa - linolenowy występuje w wielu produktach, w szczególności zaś w olejach roślinnych i margarynach.Większe spożycie kwasu alfa-linolenowego minimalizuje ryzyko wystąpienia tego schorzenia, a również pomaga je leczyć, bo miękka margaryna stosowana jako tłuszcz do smarowania pieczywa wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu
Skomentuj, zadaj pytanie lekarzowi:
Opinie, pytania i komentarze 0
  • Zostań pierwszą osobą, która skomentuje ten wpis.